Supele crema merg de minune cu ulei de nuca Bufetto. Catalina de la kissthecook.ro a incropit o reteta cu ce avea prin frigider. Si cum in frigiderul ei sunt doar ingrediente bune, a iesit o supa senzationala.


Articol si fotografii preluate de pe www.kissthecook.ro   


Supa de morcovi pe repede inainte

Stiu ca mai asteptati niste retete de inghetata (si am vreo 3 in pending) dar azi am deschis frigiderul si l-am intrebat: “Nenica, ce sa mai gatesc? Ce sa mai gatesc fara sa lesin de cald in bucatarie?” Binenteles ca a facut pe tacutul cu mine, ca orice frigider ce munceste sa tina chestiile reci pe canicula. Dar m-am uitat in compartimentul de legume si am gasit acolo, ceapa rosie, morcovi si-un pak choy tristut si cu melci prin el. Melci pentru ca a venit din solar de la Ecoshopping.

Asa ca supa de morcovi a fost, pe repede inainte.


Ingrediente pentru supa de morcovi (4-6 portii)

5-6 morcovi mari

2-3 cepe tinere medii

5 catei usturoi

1 ardei gras rosu

1 pak choy (optional, ca nu se gasesc pe toate drumurile)

1 lingurita chimen (chiar doua pentru cei curajosi)

3 linguri unt nesarat

2 linguri otet balsamic

sare, dupa gust


Pentru servire

10 nuci (romanesti sau pecan)

100 g feta de capra

ulei de nuca Bufetto


Treaba sta cam asa si, din pacate, nu va scuteste de caldura din bucatarie decat daca lasati chestii pe foc si apoi fugiti undeva la adapost, mai intrati sa amestecati si tot asa pana-i gata. Altfel, exista si optiunea de a coace toate legumele la cuptor pentru o caramelizare rapida, uniforma si care nu necesita amestecare de vreun fel (ca la fonduri).

Asadar, se spala toate legumele si se taie bucati mari: morcovii rondele, cepele felii pe lungime, usturoiul se lasa intreg, ardeiul gras in felii mari, pak choy-ul bucati de 1-2 cm (numai partea alba).

Daca optati pentru aragaz, se pune o lingura de unt intr-un wok mare si adanc, se incinge si se fac legumele in el (de preferat in doua transe ca sa puteti amesteca si sa se caramelizeze uniform, cat de cat). Spre final se adauga si o lingura de otet balsamic.

Daca optati pentru cuptor, se amesteca legumele cu 2 linguri de otet balsamic, sare si o lingura mare de unt. Se dau la cuptor la 180 grade C vreo 20 min. Daca dupa copt/sau tinut in wok sunt inca al dente, le puteti fierbe inca vreo 10 minute in apa curata cu sare.

Asa, urmeaza partea in care se pun legumele (tot in transe) impreuna cu sarea si chimenul intr-un blender (+ apa de la fiert) si se fac supa crema.

Crema asta calda-fierbinte nu se lasa asa de capul ei ci i se adauga celelalte linguri de unt, in timp ce se amesteca usor cu un tel. Sa fie mai carifelata, zic.

Se serveste cu nuci prajite, feta sfaramata, ulei de nuca si menta (daca doriti).




adauga comentariu