Cand descoperi o aroma noua, o noua lume de posibilitati culinare ti se deschide in fata. Zambet şi sanatate a gustat uleiul de nuca Bufetto si patruns intr-o zona neexplorata, cea a uleiurilor gourmet. Multumim foarte mult pentru articol, ne bucuram ca ti-a placut atat de mult produsul si ca ai ales sa-l recomanzi!


Articol si fotografii preluate de pe www.zambetsisanatate.ro


Ce produs am descoperit la Food Bloggers Conference 2016

Au fost multe bunatati la Food Bloggers Conference 2016 – editia de vara. De la inghetata, cereale, smoothies, mancare asiatica pana la dezbateri, impresii si povesti din bucataria bloggerilor de food sau a altor personaje mai mult sau mai putin inspirationale, FBC a fost un mix interesant si bine condimentat, pentru toate gusturile.


In tot acest amalgam de goodies si idei, mie mi-a atras atentia un produs despre care nu mai auzisem si pe care l-am gustat prima data la un stand simpatic de la Conferinta. Alaturi de putina sare si o imbucatura de paine, am facut cunostinta cu uleiul de nuci presat la rece Bufetto de la MagicNuc, care m-a uns la suflet. In gustul sau am regasit aroma nucilor crude, aroma care se potriveste perfect cu salate, branza, paste, peste – chestii pe care le ador.


Uleiul este extras din miez de nuca romaneasca prin metoda presarii la rece, fara prelucrare chimica, astfel ca isi pastreaza proprietatile nutritive. Pentru ca acestea sa se mentina, uleiul se adauga la final, cand mancarea e aproape gata. Sa mai zic ca are un continut ridicat de acizi grasi polinesaturati (adica din aia buni)?


In bucatarie folosesc in mod obisnuit ulei de masline si recunosc ca zona asta a uleiurilor alimentare nu am prea explorat-o pana acum (cand vine vorba de cosmetice ador uleiul de migdale dulci). Insa Bufetto m-a facut curioasa sa descopar si alte gusturi, alte arome ale unor uleiuri mai exotice (arahide, susan, canepa etc.).


O bila alba pentru organizatorii FBC, ma bucur ca au acordat incredere unui produs sanatos, desi nu foarte cunoscut.




adauga comentariu