Supa rece de iaurt cu castraveti. E raspandita din Balcani si pina in Orientul Mijlociu. Pentru unii e un sos, pentru altii e o supa racoritoare de vara. In plus, este gata in doar 15 minute!

Ingrediente:

  • 1 castravete mare
  • 500 grame de iaurt grecesc
  • 1 catel de usturoi
  • 40 ml de ulei de nuca Bufetto
  • marar tocat
  • 250 ml apa
  • cateva nuci maruntite
  • sare, piper alb


Preparare:

  1. Decojiti castravetele, taiati-l in 2 si scoateti-i semintele, apoi dati-l pe razatoare.
  2. Curăţaţi usturoiul si dati-l pe o razatoare fina.
  3. Amestecati iautrul cu apa si 2/3 din uleiul de nuca. Adaugati castravetele, sarea si piperul.
  4. Introduceţi supa la frigider pentru o jumătate de oră.
  5. Maruntii nucile si tocati mararul.
  6. Turnaţi supa răcită în 4 boluri.
  7. Presăraţi marar si nuci în fiecare farfurie. Adaugati restul de ulei de nuca.
  8. Taratorul se serveşte rece, cu pâine prăjită.


Timp de pregătire: 15 minute (plus 30 minute la rece)

Porții: 4


  • Retete: Supe
  • Hits: 1404
  • Comment: 1

Tags: supa , ulei , nuca

Comments

Created By 2016-07-07 17:29:16 Posted By Doru Firan Comment Link
O supa excelenta, toata familia a fost incantata. Va multumesc!

adauga comentariu